13 november 2020
Zoomsessie: Samen aan de Slag met de Eenvoudig Leven Agenda.

Ben jij een gebruiker van Eenvoudig Leven Agenda? Lukt het je om de agenda wekelijks bij te houden? Vaak hoor ik dat het lastig is om er een gewoonte van te maken. Daarom organiseer ik deze gratis Zoom-sessie, waarbij we samen de agenda invullen. Voor hernieuwde inspiratie of een frisse start.
Vrijdag 13 november 2020 van 10-11 u.
Stuur even een mailtje naar nynke@dehelderespiegel.nl, dan krijg je de link voor de Zoom sessie.

Meditatie en Stilte weekendretraite
29 juli-2 augustus 2020

‘Met het verlaten van je huis is de helft van je retraite al volbracht’
Tibetaans gezegde

Eind juli/begin augustus geef ik samen met Eric Soyeux van www.berealmeditatie.nl weer een (lang) weekendretraite. Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om een paar dagen de dagelijkse beslommeringen en de drukte en complicaties van het dagelijks leven achter je laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.
We willen je tijdens dit weekend op een dieper niveau laten ervaren wat het betekent om je geest thuis te brengen en in contact te komen met de zijns-modus. Op deze manier eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen.

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, loopmeditatie en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen.
We brengen de ochtenden in stilte door. We zullen je ook vragen om gedurende de dag je mobiele telefoon niet te gebruiken.

Corona: het klooster is heel groot en we kunnen genoeg afstand houden en hygiëne in acht nemen. Er zijn voldoende 1-persoons kamers.

Praktische gegevens
Data: donderdagavond 30 juli t/m 2 augustus 2020
Tijd: donderdag inloop vanaf 18.00 u.; om 19.00 diner en 20.30 u. start programma. Zondag einde rond 15.00 u.
Locatie: het voormalige kapucijnen-klooster De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel
Bijdrage: € 295 incl. drie overnachtingen, heerlijke maaltijden met biologische groenten uit de kloostertuin, thee en koffie.
Bij een minimuminkomen is korting mogelijk. Graag je bijdrage van tevoren overmaken op rekening NL30TRIO 0197843026 t.n.v. One World Health GGZ o.v.v. je naam en retraite Handel.
Voor wie: mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Aanmelding en vragen: nynke@dehelderespiegel.nl
Tel. 0683388786

Mindfulness training

In Den Haag geef ik samen met Eric Soyeux van Bereal Meditatietraining een doorlopende mindfulness training. Als je mee wilt doen, is het fijn als je al enige ervaring hebt met mindfulness of meditatie.
Data: in principe iedere donderdag. Neem van tevoren even contact op.
Plaats: Troelstrakade 57a, Den Haag
Tijd: van 12.30-13.45 u.
Entree: € 60 voor 8 x. Bij een minimum-inkomen is altijd korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.
Info en aanmelding: nynke@dehelderespiegel.nl of 0683388786

Workshop Eenvoudig Leven

• verlies je jezelf in de dagelijkse dingen, zodat je niet toekomt aan wat je eigenlijk in de wereld wilt zetten?
• heb je geen tijd voor jezelf?
• zit je naar je zin teveel op internet?
• zie je soms door de bomen het bos niet meer?
• verlang je naar innerlijke rust?

Er is in ons dagelijks leven zoveel dat onze aandacht vraagt, zoveel informatie die op ons afkomt, dat het lastig is om dicht bij onszelf te blijven. Net zoals onze geest tijdens meditatie geregeld afdwaalt, verdwalen we in de vele activiteiten van ons dagelijks leven en raken hierdoor onze focus en eigen richting kwijt.
 In deze workshop onderzoeken we vanuit een basis van stilte en meditatie hoe we, ook als we in actie komen, ruimte en focus kunnen bewaren. Wat helpt om dicht bij onszelf te blijven? Wat vind ik nu echt belangrijk? Wat zou ik willen loslaten?
We werken met deze thema’s aan de hand van het model van eenvoud.

We de volgende werkvormen: theorie (de principes van eenvoud), reflectie – hoe zit dit bij mij?, meditatie, tekenen en uitwisseling.
 Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben en niet van tekenen te houden! De groep is klein (max. 5), met veel persoonlijke aandacht. Jouw leven is het uitgangspunt.

Praktische gegevens
Data: deze workshop plan ik weer als er voldoende mensen zijn die aangeven hier interesse in te hebben. Dus laat het even weten als je mee wilt doen.
Plaats: Amsterdam, vlak bij het Amstelstation
Tijd: van 10-15.30 u.
Entree: € 60 incl. btw, thee, koffie en lunch. Bij een minimum-inkomen is altijd korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.
Info en aanmelding: nynke@dehelderespiegel.nl of 0683388786

Fijn als je dit deelt:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.