Boei in zee, coaching

Hoe werkt coaching?
Het uitgangspunt van een coachingsgesprek is de vraag of het dilemma waarmee je naar me toekomt. Wat zou je graag willen met het gesprek. Waar heb je behoefte aan?

Meestal heeft iemand dat al helder. Soms weet iemand het nog niet zo precies. Het komt ook voor dat iemand het over meerdere dingen wil hebben. Vaak blijkt gaandeweg het gesprek wat de samenhang hiertussen is. 

Het mooie van coaching is dat een gesprek zich ontvouwt. Het is een intuïtief proces. Van tevoren weet je nooit waar het naartoe gaat. Coaching heeft vooral met ruimte te maken: ruimte om wat je dwars zit uit te spreken; ruimte om dingen helder te krijgen. Jezelf toestaan te voelen wat je normaalgesproken het liefste wegduwt. Juist door jezelf die ruimte wel te geven, ontstaat er verandering. 

Een tekening maken

Vaak komt er een punt in het gesprek, waarbij ik vraag: zou je hier een tekening van willen maken? Dit kan bijvoorbeeld over een bepaald aspect van je leven gaan, iets wat je dwars zit, of juist iets waar je graag naartoe wilt. Hiervoor hoef je niet te kunnen tekenen, het gaat niet om het maken van een ‘mooie’ tekening. 
Door te tekenen, wordt een ander deel van jezelf aangesproken. Niet je ratio maar je gevoel, je expressie. De tekening laat vaak iets anders zien dan wat je met je hoofd bedacht had. Dit kan een nieuwe richting of manier van kijken geven. 

Een meditatie- of compassie-oefening
In een coachingssessie maak ik ook graag gebruik van meditatie. Dat kan een eenvoudige begeleide meditatie zijn, maar ook een compassie-beoefening. Als je worstelt met een bepaalde emotie en jezelf bekritiseert omdat je deze emotie hebt, dan kan zo’n oefening je helpen om jezelf meer te accepteren. Vaak lukt dit niet in je eentje en dan is het fijn als je dit onder begeleiding kan doen. 

Er zijn nog andere methodes mogelijk in een coachingssessie maar, zoals gezegd, het is een intuïtief proces en meestal ontvouwt het zich gaandeweg – dat is de magie van coaching. 

Met welke thema’s komen mensen zoal bij me?
• dichter bij jezelf komen
• meer van jezelf houden
• bewuster worden
• prioriteiten helder krijgen en in beweging komen
• doelen realiseren in de eigen onderneming
• meditatie en innerlijke rust

Lees meer over mijn visie op coaching in mijn blog:

Coaching is ruimte 

Hoeveel gesprekken?
Vaak ben je al geholpen met één gesprek, soms is het een traject van bijvoorbeeld vier gesprekken. Af en toe komt iemand voor een keer of tien. Je kunt ook afspreken op de momenten dat je er het meest behoefte aan hebt.

Tarief
Het tarief voor een coachingssessie van anderhalf uur is € 70 excl. btw. Als je een minimum-inkomen hebt, neem dan even contact op, dan overleggen we wat haalbaar is.

Als coaching is gerelateerd aan je werk, kun je het onder bepaalde voorwaarden aftrekken van je inkomstenbelasting.

Afspraak maken
Je kunt me bellen of mailen voor een afspraak. 
Nynke Valk 0683388786 of nynke@dehelderespiegel.nl

Fijn als je dit deelt:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.