Recensies

Marjolein-in-het-klein van de Tiny House beweging:

“Er zijn zoveel zelfhulpboeken op de markt die je proberen te leren om efficiënter te zijn en je te focussen op je doelen, vaak begin je daar dan vol goede moed aan maar het verzandt al snel. De Eenvoudig Leven Agenda houdt het klein en eenvoudig en daardoor goed vol te houden. We moeten al veel te veel van onszelf. Wat wil je deze week bereiken wat makkelijk haalbaar is? Op het gebied van werk, relaties, ontspanning of een ander ‘thema’? Dat kun je in deze agenda kwijt. De agenda is heel praktisch ingedeeld met heldere schema’s en bevat prachtige pareltjes van wijsheid. Het mooiste nog vind ik dat je heel liefdevol en zachtaardig gewezen wordt op het feit dat je al lang goed genoeg bent, dus je hoeft niet zo veel van jezelf te moeten. Of zoals de auteur van de agenda, Nynke Valk het schrijft: ‘Je hoeft niet eerst iemand te worden om jezelf te kunnen zijn’.”

Desi van Aandachtige Blog:

“Aan het einde van de week evalueer je wat er goed en minder goed ging, zodat je hiervan kunt leren. Als je herkent en snapt waarom je bepaalde dingen doet, is het namelijk veel makkelijker om er iets aan te veranderen. Het is niet de bedoeling dat je deze agenda gebruikt als het zoveelste to-do lijstje, maar als een instrument om jezelf te ontwikkelen. Door wekelijks te plannen en te evalueren, komt wie je bent en wat je doet steeds dichter bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat je een tevreden leven kan leiden.”

Ervaringen van gebruikers

De beste manier om mijn focus te houden op wat belangrijk is voor mij

Ik gebruik deze agenda al drie jaar en voor mij is hij onmisbaar! In plaats van mijn wekelijkse planning te maken op basis van “wat moet”, maak ik via deze agenda plek voor alle aspecten van mijn leven – vooral wat belangrijk is voor mij. Elke week neem ik even de tijd om terug te kijken naar de vorige week en om te plannen op basis van mijn persoonlijke prioriteiten – familie, persoonlijke groei, zelfzorg, enz… Daarna schrijf ik deze dingen over in mijn digitale agenda. Hierdoor vind ik een betere balans tussen werk, sociale contacten en andere onderdelen van mijn leven. Ik blijf mezelf hierdoor ook inspireren en voeden. Nynke’s teksten tussendoor helpen mij ook om mild te zijn voor mezelf en om bewuster te leven.

Fijne agenda

Ik gebruik deze agenda al twee jaar op een rij. Hij is praktisch omdat er veel ruimte is om afspraken te noteren en notities te maken. En, voor mij belangrijk, zet het me aan om over bepaalde dingen wat langer na te denken in deze hectische tijd.

Helder en waardevol

Heel fijn hulpmiddel bij het waardevol inrichten van je leven. Leuke teksten tussendoor en bruikbare oefeningen zonder dat het plichtmatig is of dat ik het gevoel heb dat ik iets ‘ moet’ invullen. Ik gebruik de eenvoudig leven agenda 2021 trouw elke week (op zondagavond, voordat de week begint)en het helpt me te onthouden wat echt belangrijk voor mij is en waar ik naartoe wil en wat ik los wil laten. Het invullen duurt maar 5 minuten maar zijn toch hele waardevolle momenten gebleken als ik zo terug kijk op afgelopen jaar. Elke week is er een evaluatiemoment (en dan zie ik ook duidelijk welke thema’s terugkomen, uitdagend voor mij zijn en meer aandacht verdienen)Illustraties in de agenda ondersteunen de tekst en geven een soort lichtheid en helderheid aan het geheel.

Meer ervaringen

• Door het invullen van de agenda focus ik op wat mijn week waarde geeft in plaats van het taken afmaken.
• Het maakt dat ik mijn plannen in concrete stappen opschrijf waardoor ze wat meer behapbaar en planbaar zijn. 
• Ik sta stil bij wat echt belangrijk is.
• Het geeft me inzicht en focus. 
• Vaak een gevoel van voldoening maar ook inzicht in de dingen die ik vaak laat liggen. Of de soort excuses die ik heb om mijn plannen toch niet uit te voeren.
• Bewustwording en tevredenheid over wat ik gedaan heb.
• Ik leer om met compassie naar mezelf te kijken.

Eenvoudig Leven Agenda 2022


Fijn als je dit deelt: