Marjolein-in-het-klein van de Tiny House beweging:

“Er zijn zoveel zelfhulpboeken op de markt die je proberen te leren om efficiënter te zijn en je te focussen op je doelen, vaak begin je daar dan vol goede moed aan maar het verzandt al snel. De Eenvoudig Leven Agenda houdt het klein en eenvoudig en daardoor goed vol te houden. We moeten al veel te veel van onszelf. Wat wil je deze week bereiken wat makkelijk haalbaar is? Op het gebied van werk, relaties, ontspanning of een ander ‘thema’? Dat kun je in deze agenda kwijt. De agenda is heel praktisch ingedeeld met heldere schema’s en bevat prachtige pareltjes van wijsheid. Het mooiste nog vind ik dat je heel liefdevol en zachtaardig gewezen wordt op het feit dat je al lang goed genoeg bent, dus je hoeft niet zo veel van jezelf te moeten. Of zoals de auteur van de agenda, Nynke Valk het schrijft: ‘Je hoeft niet eerst iemand te worden om jezelf te kunnen zijn’.”

Desi van Aandachtige Blog:

“Aan het einde van de week evalueer je wat er goed en minder goed ging, zodat je hiervan kunt leren. Als je herkent en snapt waarom je bepaalde dingen doet, is het namelijk veel makkelijker om er iets aan te veranderen. Het is niet de bedoeling dat je deze agenda gebruikt als het zoveelste to-do lijstje, maar als een instrument om jezelf te ontwikkelen. Door wekelijks te plannen en te evalueren, komt wie je bent en wat je doet steeds dichter bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat je een tevreden leven kan leiden.”

Ervaringen van gebruikers

• Door het invullen van de agenda focus ik op wat mijn week waarde geeft in plaats van het taken afmaken.
• Het maakt dat ik mijn plannen in concrete stappen opschrijf waardoor ze wat meer behapbaar en planbaar zijn. 
• Ik sta stil bij wat echt belangrijk is.
• Het geeft me inzicht en focus. 
• Vaak een gevoel van voldoening maar ook inzicht in de dingen die ik vaak laat liggen. Of de soort excuses die ik heb om mijn plannen toch niet uit te voeren.
• Bewustwording en tevredenheid over wat ik gedaan heb.
• Ik leer om met compassie naar mezelf te kijken.

Eenvoudig Leven Agenda 2021


Fijn als je dit deelt: