Eenvoudig Leven Agenda

 

In september 2018 is de Eenvoudig Leven Agenda 2019 verschenen. Deze agenda geef ik uit samen met uitgeverij Trophonios.

Eenvoudig leven, het klinkt mooi…
Maar hoe krijg je het voor elkaar, in een tijd waarin we van alles moeten op het gebied van werk, studie, familie en sociale media? De Eenvoudig Leven Agenda is een prima hulpmiddel om je activiteiten te plannen én je rust te bewaren.

Eenvoudig leven betekent: focussen op wat echt belangrijk is en je niet te laten meeslepen door alles wat er op je afkomt. Je zou het ook intrinsiek leven kunnen noemen.

Maar hoe doe je dat? Hoe volg je je eigen lijn? Hoe houd je de zelfregie?

De Eenvoudig Leven Agenda:

• brengt wat je in je hart wilt en wat je in werkelijkheid doet, dichter bij elkaar
• helpt je bij je persoonlijke groei met behulp van een weekplanning en een weekevaluatie
• bevat een gangbare weekindeling
• brengt bewustwording
• ondersteunt je om te doen wat echt belangrijk voor je is
• haalt je uit de digitale wereld
• stimuleert je om mild te zijn voor jezelf
• bevat elke maand een inspiratietekst of de beschrijving van een valkuil, met grappige en treffende illustraties van Alex Peters.

“Je agenda verandert van een serie afspraken in een persoonlijke gids die focus geeft en ruimte.”

Korte uitleg over de Eenvoudig Leven Agenda
Bekijk hier een interview op Salto-tv waarin ik het waarom en hoe van de Eenvoudig Leven Agenda uitleg (8 min.).

Recensies

Marjolein-in-het-klein van de Tiny House beweging:

“Er zijn zoveel zelfhulpboeken op de markt die je proberen te leren om efficiënter te zijn en je te focussen op je doelen, vaak begin je daar dan vol goede moed aan maar het verzandt al snel. De Eenvoudig Leven Agenda houdt het klein en eenvoudig en daardoor goed vol te houden. We moeten al veel te veel van onszelf. Wat wil je deze week bereiken wat makkelijk haalbaar is? Op het gebied van werk, relaties, ontspanning of een ander ‘thema’? Dat kun je in deze agenda kwijt. De agenda is heel praktisch ingedeeld met heldere schema’s en bevat prachtige pareltjes van wijsheid. Het mooiste nog vind ik dat je heel liefdevol en zachtaardig gewezen wordt op het feit dat je al lang goed genoeg bent, dus je hoeft niet zo veel van jezelf te moeten. Of zoals de auteur van de agenda, Nynke Valk het schrijft: ‘Je hoeft niet eerst iemand te worden om jezelf te kunnen zijn’.”

Desi van Aandachtige Blog:

“Aan het einde van de week evalueer je wat er goed en minder goed ging, zodat je hiervan kunt leren. Als je herkent en snapt waarom je bepaalde dingen doet, is het namelijk veel makkelijker om er iets aan te veranderen. Het is niet de bedoeling dat je deze agenda gebruikt als het zoveelste to-do lijstje, maar als een instrument om jezelf te ontwikkelen. Door wekelijks te plannen en te evalueren, komt wie je bent en wat je doet steeds dichter bij elkaar. Dat zorgt ervoor dat je een tevreden leven kan leiden.”

Waar is de agenda te verkrijgen?

Update 24 april 2019. De agenda van 2019 is in principe niet meer te verkrijgen. Zelf heb ik er wel nog een paar liggen. Als je me mailt, zal ik je hem tegen een gereduceerd tarief opsturen.

Feedback Eenvoudig Leven Agenda 2019

Intussen ben ik al met de Eenvoudig Leven Agenda 2020 bezig. Heb je feedback, dan ontvang ik dat heel graag!

Fijn als je dit deelt: