De Eenvoudig Leven Agenda bevat een praktische, eenvoudige manier om je week te plannen. Als je deze agenda niet wilt aanschaffen, maar wel de methode wilt uitproberen, kun je hier twee formulieren downloaden. Het invullen van deze formulieren helpt je om je prioriteiten te stellen en om aan het eind van de week te evalueren hoe het gegaan is. Hierdoor komt wat je in je hart wilt en wat je in werkelijkheid doet, steeds dichter bij elkaar.

Hoe werkt het?
Begin met het bepalen van de thema’s en kleine acties

Kies elke week een moment waarop je je planning voor de komende week maakt. Bijvoorbeeld op zondagavond of maandag. Benoem in de linker kolom de belangrijkste thema’s, levensgebieden, projecten, of rollen van die week. Bepaal voor elk thema één of meer kleine acties die echt een verschil maken. Houd het simpel. Het is geen to-do lijst, maar het gaat om de kern van wat je wilt deze week.

Evalueer aan het eind van de week hoe het ging

Aan het eind van de week kijk je hoe het gegaan is, met de evaluatievragen. Waardeer jezelf voor wat gelukt is. Sta even stil bij de uitdagingen die je tegenkwam en wat je daarvan geleerd hebt.

Door wekelijks een planning te maken en te evalueren hoe het ging, ontstaat een proces waarbij wie je bent en wat je doet steeds meer overeenstemmen.

Als je losse bladzijden toch wat lastig vindt, dan raad ik je de Eenvoudig Leven Agenda 2022 aan.

Fijn als je dit deelt: